Er worden ieder jaar minder inbraken gepleegd. Dat betekent niet dat inbrekers met pensioen zijn gegaan, dit komt omdat beveiliging in huis de laatste jaren sterk verbeterd is. Dit komt ondermeer door sloten met keurmerk, beveiliging op ramen, betere verlichting rond de woning en het plaatsen van een beveiligingscamera. Je wilt uiteraard niet dat jouw huis de zwakke schakel is in de straat, daarom wil je graag de beste IP camera kopen om jouw woning optimaal te beveiligen. Maar wat is de beste camera voor beveiliging in huis? Wij delen onze top 5 op deze pagina en geven 8 tips om de juiste keuze te maken.

Waarom een beveiligingscamera kopen?
Je woont al jarenlang zonder camera die op de tuin gericht, waarom zou je daar nu mee beginnen? De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven, ze gaan op zoek naar huizen die zichtbaar zwakke punten vertonen, en waar iets te halen valt. Een nep camera is eigenlijk weggegooid geld, want die herkent een beroepsdief direct. Daarnaast is een camera voor beveiliging ook nuttig om te bekijken wanneer de kinderen thuiskomen van school, en je ziet wat de poes allemaal uitvoert wanneer je van huis bent. Ook wanneer je op vakantie bent is een IP camera erg fijn om de woning in de gaten te houden op afstand. Kortom, er zijn volop redenen om een beveiligingscamera te kopen!

Zo kies je de beste IP camera
Er is niet één camera die voor iedereen het beste scoort, omdat niet iedere situatie gelijk is. Hier zijn zaken om op te letten bij een beveiligingscamera kopen:

1. Draadloos
Een draadloze camera kun je overal plaatsen waar zich een stopcontact bevindt, sommige producten werken zelfs op een eigen accu. Je hoeft geen gaten te boren, het is meestal wel nodig om een router met wifi verbinding in huis te hebben.

2. Plaatsing
Er zijn bewakingscamera’s voor gebruik in huis of buiten. Je kunt niet zomaar een binnencamera buiten plaatsen, omdat je bij een camera voor buiten een waterbestendige camera nodig hebt. Voor binnen zul je een grotere beeldhoek nodig hebben omdat het zicht in de kamer doorgaans kleiner is van oppervlakte dan de tuin.

3. Opslag
De meeste IP camera’s nemen beelden op in de cloud, maar sommige (ook) op een SD kaart. Bij cloud opslag kun je overal ter wereld de beelden terugkijken, met een SD kaart ben je niet afhankelijk van een internetverbinding. Sommige camera’s hebben een SD kaart optie als backup, voor het geval dat de wifi verbinding verbroken wordt.

4. Toegankelijkheid
Heb je internet nodig om de beelden te bekijken of is de camera alleen voor lokaal bekijken geschikt? Wat gebeurt er als er geen wifi verbinding is, of wanneer de stroom uitvalt? Let dan op een beveiligingscamera met optie voor een Data SIM kaart. Dan kun je ook zonder wifi signaal beelden vanaf een externe locatie bekijken.

5. Software
Wil je de beelden terugkijken via een PC, laptop of mobiel? Is er een eigen app met goede beveiliging? Zijn er aanvullende opties zoals digitale zoom of intelligente beeldherkenning? De software speelt een belangrijk rol bij de aanschaf van een beveiligingscamera, soms nog wel belangrijker dan zaken als de beeldresolutie en bouwkwaliteit van de camera.

6. Voeding
De meeste IP camera’s werken op het lichtnet. Handig, maar niet als de stroom uitvalt. Een product met alleen voeding van accu zal vaak weer beperkt zijn omdat er onvoldoende ‘power’ is. Een camera die werkt op netspanning en tevens voorzien is van een backup batterij is het meest betrouwbaar.

7. Gebruiksgemak
De beste IP camera is het apparaat dat je ook eenvoudig kunt bedienen. Je moet de hardware kunnen aansluiten, en de software kunnen configureren zonder een vuistdikke handleiding door te spitten of een cursus elektrotechniek te moeten volgen.

8. Prijs
Ook niet onbelangrijk is de prijs. Hoewel je beter een paar tientjes meer kunt uitgeven voor een beter product, kan dit verschil flink oplopen met twee, drie of meer camera’s in en rond de woning.

Onze top 5 beste beveiligingscamera’s voor 2019
5. Ezviz Husky Air: De kijkhoek is goed, de ingebouwde tweeweg microfoon is handig, maar er is helaas geen cloud opslag mogelijk .
4. Foscam R2: Je kunt deze camera op afstand laten draaien en zoomen, de Full HD resolutie geeft een scherp beeld.
3. Ring Spotlight Battery: Compleet draadloos dankzij de ingebouwde accu en een grote kijkhoek van 140 graden, het wifi bereik is wel wat beperkt.
2. Nest Cam Outdoor: Een plug-and-play product met cloud opslag, geschikt voor buiten. Verder zijn de mogelijkheden een beetje beperkt naar onze mening,
1. Somfy One+: De Plus tilt deze camera tot de koppositie, vanwege de complete uitrusting met
deur- en raamcontact én een backup accu die het nog zes uur volhoudt bij stroomuitval.

Vergelijk zelf de mogelijkheden om tot de beste camerabewaking keuze te komen voor jouw situatie.

 

Camerabewaking

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.